URC

Control the experience

Universal Remote Control is an belangrijke wereldspeler op het gebied van Domotica en vind zijn oorsprong in Amerika. Dankzij de ervaring van meer dan 25 jaar op het gebied van hard- & software is URC er in geslaagd een stabiel, toekomst gericht platvorm neer te zetten.

De componenten uit de Total Control reeks kunnen de meest complexe Domotica vraagstukken aan en kan de eindgebruiker met al zijn specifieke wensen gefaciliteerd worden. Door het recent uitgebrachte besturingssysteem OS 2.0 zet URC een stap verder door een nog intuïtievere gebruikers ervaring te bieden. Gelijktijdig is hiermee het realiseren en programmeren van de meest complexe installaties efficiënter geworden! Hierdoor ontstaat er een nieuwe markt en wordt Domotica op een hoog niveau een stuk toegankelijker. Het stelt installateurs & system integrators in staat om een voor de klant zo gebruiksvriendelijk en state-of-the-art systeem compleet kantoor- of huis controle systeem af te leveren.

De MX-Home Pro lijn is een zeer mooi antwoord op laagdrempelige besturingswensen. Denk hierbij aan 1 afstandsbediening die al uw in-huis beschikbare apparatuur aan en uit kan schakelen. URC verstrekt miljoenen afstandsbedieningen per jaar aan klanten over de gehele wereld.

BMB Fulmer BV is distributeur voor de Benelux. Wenst u dealer of installateur te worden van URC neem dan contact met ons op. Een uitgebreide technische training over URC Complete Control en Total Control maakt hiervan onderdeel uit.
Ideaal voor woningen en bedrijven!


Het Multi room audio/video Domotica systeem URC Total Control is zeer gebruiksvriendelijk en uitermate geschikt voor zowel bestaande- als nieuw te bouwen woningen of bedrijfspanden. Het betreft niet alleen muziekmanagement, maar integrale bediening van vrijwel alle elektronica. Alle bedieningswensen kunnen worden gerealiseerd; licht- en klimaat, de bediening van de TV, de decoder, de verlichting of gordijnen en zonwering. Daarnaast kan het systeem ook gekoppeld worden aan uw voordeur of garagedeur, alarm en/of camera systemen. Alles is mogelijk met de totaaloplossing van URC Total Control.

U kunt vele toepassingen integreren.

Hoe wordt een URC Total Control Systeem doorgaans opgezet?

De basis voor de hedendaagse Domotica is Netwerk techniek. URC maakt hier ook gebruik van, zowel bedraad als draadloos. De basis van een URC-Domotica-Netwerk is meestal de URC MRX-8, voor de grotere projecten kan de URC-MRX10 worden gebruikt. Deze controllers beheren de gehele woning en sturen de commando’s voor de gewenste functionaliteit uit.Audio en Video wordt tegenwoordig gestreamd (gestuurd) over het netwerk. De URC DMS-1200 is een Multi zone versterker welke in staat is deze streams te versterken naar alle ruimtes en dit zelfs te doen voor niet-digitale bronnen. Op deze manier kan in elke ruimte de eigen favoriete muziek afgespeeld worden, op elke gewenst volume niveau. Zelfs de oude grammofoonplaten kunnen overal (tegelijk) in huis ten gehore gebracht worden.


TV kijken wordt een geheel andere ervaring en alle afstandsbedieningen kunnen van tafel want met URC kan je met 1 druk op de knop in de App (Android en iOS), Touchscreen of URC-remote alles door de master controller laten regelen. TV kijken wordt een echte beleving als gelijktijdig de lichten en gordijnen in de gewenste stand geplaatst worden.


URC is een zogenaamd open besturingssysteem en hierdoor is het mogelijk te integreren met vele lichtsystemen als bijvoorbeeld Philips Hue en KNX. Doordat dit soort koppelingen mogelijk zijn is het vrij eenvoudig om allerlei functies te combineren.


Klimaatsturing is ëén van de dingen welke nog nooit zo intuïtief geweest zin. Binnen URC biedt dit meerdere mogelijkheden middels de eigen URC thermostaat of bijvoorbeeld de Nest thermostaat. Voor complexere systemen kan via KNX deze processen zeer gebruiksvriendelijk en beheersbaar gemaakt worden. Comfortabel voor iedereen!


Veiligheid boven alles! Denk hierbij aan camerabewaking, toegangscontrole en alarm integratie. URC gaat nog veel verder; door slimme integratie kan aan iedere persoonlijke alarmcode de persoonlijke instellingen van de woning gekoppeld en dus geactiveerd worden. Via URC Total Control is de verlichting te schakelen of kan een afwezigheidsscene starten om bijvoorbeeld de CV naar beneden te stellen. Direct bij het uitschakelen met de persoonlijke code kan de woning (op dag en tijd) uw favoriete instellingen aannemen. Zoals het automatisch inschakelen van uw favoriete radio zender en de stand van de verwarming. Hierdoor is beveiliging niet alleen een noodzakelijk kwaad maar draagt het ook bij aan het leefcomfort.

Via de App op uw smartphone is toegang op afstand mogelijk vanaf elke plek ter wereld om te zien of alles nog veilig is en desgewenst kunt u live camera beelden zien of beelden worden teruggekeken.Door slim te programmeren en op een juiste wijze te koppelen blijft er nooit een apparaat onnodig aan in uw woning en wordt er geen energie verspilt. URC is een groen product en geeft op lange termijn dus een besparend rendement mits goed en volledig geïntegreerd in de woning.


Bediening is pure eenvoud bij URC of je nu bedient met een URC Touchscreen of via de iPad/iPhone of Android App, het maakt niet uit want de gebruikers interface is altijd hetzelfde. De bediening is persoonsgebonden waardoor de instellingen volgen naar alle bedieningsmodules waardoor je overal en altijd over de laatste instellingen beschikt. Door de Touchscreens strategisch te plaatsen is bediening overal binnen handbereik.


Bediening van waar ook ter wereld via de URC-App. Of het nu gaat om op afstand de beelden van de camera’s te bekijken, de poort te openen of de verwarming te sturen. Alles is mogelijk met de App (Android en iOS). Geschikt voor telefoon of tablet, super handig!
DOWNLOADS