URC

Control the experience

Universal Remote Control is een belangrijke wereldspeler op het gebied van Domotica en vind zijn oorsprong in Amerika. Dankzij de ervaring van meer dan 25 jaar op het gebied van hard- & software is URC er in geslaagd een stabiel, toekomst gericht platvorm neer te zetten.

De componenten uit de Total Control reeks kunnen de meest complexe Domotica vraagstukken aan en kan de eindgebruiker met al zijn specifieke wensen gefaciliteerd worden. Door het recent uitgebrachte besturingssysteem OS 2.0 zet URC een stap verder door een nog intuïtievere gebruikers ervaring te bieden. Gelijktijdig is hiermee het realiseren en programmeren van de meest complexe installaties efficiënter geworden! Hierdoor ontstaat er een nieuwe markt en wordt Domotica op een hoog niveau een stuk toegankelijker. Het stelt installateurs & system integrators in staat om een voor de klant zo gebruiksvriendelijk en state-of-the-art systeem compleet kantoor- of huis controle systeem af te leveren.

De MX-Home Pro lijn is een zeer mooi antwoord op laagdrempelige besturingswensen. Denk hierbij aan 1 afstandsbediening die al uw in-huis beschikbare apparatuur aan en uit kan schakelen. URC verstrekt miljoenen afstandsbedieningen per jaar aan klanten over de gehele wereld.

BMB Fulmer BV is distributeur voor de Benelux. Wenst u dealer of installateur te worden van URC neem dan contact met ons op. Een uitgebreide technische training over URC Complete Control en Total Control maakt hiervan onderdeel uit.
Ideaal voor woningen en bedrijven!


Het Multi room audio/video Domotica systeem URC Total Control is zeer gebruiksvriendelijk en uitermate geschikt voor zowel bestaande- als nieuw te bouwen woningen of bedrijfspanden. Het betreft niet alleen muziekmanagement, maar integrale bediening van vrijwel alle elektronica. Alle bedieningswensen kunnen worden gerealiseerd; licht- en klimaat, de bediening van de TV, de decoder, de verlichting of gordijnen en zonwering. Daarnaast kan het systeem ook gekoppeld worden aan uw voordeur of garagedeur, alarm en/of camera systemen. Alles is mogelijk met de totaaloplossing van URC Total Control.

U kunt vele toepassingen integreren.

Hoe wordt een URC Total Control Systeem doorgaans opgezet?

De basis voor de hedendaagse Domotica is Netwerk techniek. URC maakt hier ook gebruik van, zowel bedraad als draadloos. De basis van een URC-Domotica-Netwerk is meestal de URC MRX-8, voor de grotere projecten kan de URC-MRX10 worden gebruikt. Deze controllers beheren de gehele woning en sturen de commando’s voor de gewenste functionaliteit uit.
Audio en Video wordt tegenwoordig gestreamd (gestuurd) over het netwerk. De URC-DMS-1200 is een Multi zone versterker welke in staat is deze streams te versterken naar alle ruimtes en dit zelfs te doen voor niet-digitale bronnen. Op deze manier kan in elke ruimte de eigen favoriete muziek afgespeeld worden, op elke gewenst volume niveau. Zelfs de oude grammofoonplaten kunnen overal (tegelijk) in huis ten gehore gebracht worden.
TV kijken wordt een geheel andere ervaring en alle afstandsbedieningen kunnen van tafel want met URC kan je met 1 druk op de knop in de App (iOS of Android), Touchscreen of op een URC-remote (TRC-1080 of TRC-820) alles door de master controller laten regelen. TV kijken wordt een echte beleving als gelijktijdig de lichten en gordijnen in de gewenste stand geplaatst worden.URC is een zogenaamd open besturingssysteem en hierdoor is het mogelijk te integreren met vele lichtsystemen als bijvoorbeeld Philips Hue en KNX. Doordat dit soort koppelingen mogelijk zijn is het vrij eenvoudig om allerlei functies te combineren.Klimaatsturing is ëén van de dingen welke nog nooit zo intuïtief geweest zin. Binnen URC biedt dit meerdere mogelijkheden middels de eigen URC thermostaat of bijvoorbeeld de Nest thermostaat. Voor complexere systemen kan via KNX deze processen zeer gebruiksvriendelijk en beheersbaar gemaakt worden. Comfortabel voor iedereen!Camerabewaking, toegangscontrole, alarm integratie, URC Total Control gaat nog veel verder. Door slimme integratie aan ieders persoonlijke alarmcode worden de individuele instellingen van de woning gekoppeld. Zo kan een afwezigheidsscene geschakeld worden die, direct bij het uitschakelen met de persoonlijke code, de woning (op dag en tijd) uw favoriete instellingen weer laat aannemen. Beveiliging is niet alleen een noodzakelijk kwaad maar met URC draagt het ook bij aan uw leefcomfort!Door slim te programmeren en op een juiste wijze te koppelen blijft er nooit een apparaat onnodig aan in uw woning en wordt er geen energie verspilt. URC is een groen product en geeft op lange termijn dus een besparend rendement mits goed en volledig geïntegreerd in de woning.Bediening is pure eenvoud bij URC of je nu bedient met een URC Touchscreen of via de iPad/iPhone of Android App, het maakt niet uit want de gebruikers interface is altijd hetzelfde. De bediening is persoonsgebonden waardoor de instellingen volgen naar alle bedieningsmodules waardoor je overal en altijd over de laatste instellingen beschikt. Door de Touchscreens strategisch te plaatsen is bediening overal binnen handbereik.Via de URC-App op uw smartphone is toegang op afstand mogelijk vanaf elke plek ter wereld om te zien of alles nog veilig is. Desgewenst kunt u live camerabeelden zien, beelden terugkijken of instellingen aanpassen. Alles is mogelijk met de App (Android en iOS). Geschikt voor telefoon of tablet, super handig!Om een Smart Home systeem te maken dat aan alle wensen voldoet is integratie met zoveel mogelijk entertainment en Smart Home merken van belang. Total Control werkt samen met duizenden merken, inclusief twee-weg communicatie met vele producten voor een betrouwbare interactieve ervaring.
In de afgelopen 30 jaar heeft URC relaties opgebouwd met top consumenten electronica bedrijven om zo de grootste bibliotheek van controle codes in de industrie op te bouwen. Wij zijn vastbesloten om om telkens nieuwe en innovatieve controle oplossingen te creëren die de gebruikers in het dagelijks leven kunnen toepassen in zowel privé als zakelijke omgevingen.